Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Γειά σου κυρ Εισαγγελέα,με την κόρη την ωραία


18/11/2010
Μετά την εκκαθάριση της παραλίας των Γουβών από τις αυθαίρετες κατασκευές, ήρθε η σειρά του μετώπου Χερσονήσου-Σταλίδας να μπει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ηρακλείου, που έδωσε χθες το πράσινο φως για την απομάκρυνση εξεδρών και άλλων κατασκευών. Προηγήθηκε πολύωρη και λεπτομερής αυτοψία, η οποία ήρθε απλά να επιβεβαιώσει ότι το καθεστώς της αυθαιρεσίας ζει και βασιλεύει όπου και αν κοιτάξει κανείς.
Παρουσία στελεχών της κτηματικής εταιρείας του Δημοσίου, η οποία φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τη χαρτογράφηση της παράκτιας ζώνης στο βόρειο παραλιακό μέτωπο του νομού Ηρακλείου, εκπροσώπου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του διοικητή του Τμήματος Χερσονήσου, ο εισαγγελέας κ. Μαρκάκης πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή.
Η εικόνα ήταν άκρως απογοητευτική καθώς, όπως φαίνεται, ουδείς έλαβε την προειδοποίηση για να επανέλθει στη γραμμή της νομιμότητας πριν βρεθεί αντιμέτωπος με τις μπουλντόζες, όπως έγινε στην περίπτωση των Γουβών.
Μια απλή διέλευση κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου στη Χερσόνησο είναι αρκετή άλλωστε για να αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το «βασίλειο» των εξεδρών που κρέμονται πάνω από τη θάλασσα. Οι περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις στη συγκεκριμένη ζώνη παρανομούν και σε βάρος τους κινείται η διαδικασία έκδοσης πρωτοκόλλων αποβολής και κατεδάφισης με βάση την προεργασία που έχει γίνει από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
Η εικόνα είναι πανομοιότυπη και στη Σταλίδα, όπως επιβεβαιώθηκε, ενώ η «κόκκινη κάρτα» αφορά εξίσου και στις ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν προχωρήσει σε υπερβάσεις στη ζώνη του αιγιαλού.
Η χθεσινή αυτοψία είναι μόνο η αρχή σε μια διαδικασία η οποία, με βάση το παράδειγμα των Γουβών, μπορεί να χρονίσει, ωστόσο μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εφόσον η Πολιτεία αποδείξει ότι διαθέτει συνέχεια και συνέπεια.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που διατηρούν παράνομες εξέδρες έχουν το δικαίωμα αφού λάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια να καταθέσουν προσφυγή. Αν ακολουθηθούν οι συνήθεις ρυθμοί, οι μπουλντόζες δεν αναμένεται να πιάσουν δουλειά πριν από το καλοκαίρι, στην καλύτερη περίπτωση.
Είναι για γέλια οι άνθρωποι.Γελοίοι.
Το καλοκαίρι απολαμβάνουν το γεύμα ή το δείπνο τους
στα παράνομα καταστήματα,δωρεάν εννοείται,
μικροδωροδοκεία ξεφτίλας λέγεται αυτό,
και τον χειμώνα φορούν το σοβαροφανές προσωπείο
της εξουσίας και κουνούν απειλητικά το δάκτυλο.
Μέχρι να μπει στο μάτι τους.
Και κάτι άλλο,σοβαρότερο.
Από που ως που αυτά τα σούργελα, λιμενικοί,
αστυνομικοί,εισαγγελείς,
κάνουν αυτοψίες,για να αποφανθούν τι ;
ως προς τι ; τι δουλειά,τι γνώσεις έχουν,
Τι είναι,πολεοδόμοι,αρχιτέκτονες,πολιτικοί μηχανικοί,
μπορούν όχι να αντιληφθούν,αλλά έστω,
να διαβάσουν ένα πολεοδομικό σχέδιο,
αποφαίνονται ακόμη για την στατική επάρκεια
των εξεδρών,των κατασκευών;;
Αν όλοι οι ανίκανοι που πέρασαν τα τελευταία 30 χρόνια
από την Kοινότητα και τον Δήμο,αντί να κάνουν το ελάχιστο,
εκτός απο να κοιτάζουν την τσέπη τους,
η πόλη θα είχε ελάχιστα προβλήματα παρανομίας,
Η αστυνομία και ο εισαγγελέας ας στραφούν στους άρχοντες
της πόλης για να βρουν τις παρανομίες και τα συμφέροντα
που λημαίνονται και θησαυρίζουν από την διατήρηση
του καθεστώτος παρανομίας,απειλής και διαφθοράς.
Ανίκανοι και Άχρηστοι
Αναδημοσίευση από:
http://alikidangerouscitizens.blogspot.com/2010/11/blog-post_19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: